Fiskesemester i Slovenien

Att erbjuda så många olika fiskeäventyr på ett så litet område är en stor fördel, och att lägga till några otroliga sightseeingturer till din fiskesemester ger dig verkligen en fantastisk destination som du helt enkelt måste besöka!
Snabba länkar
Blogg Publicerad : 19 mars 2021
Redigerad : 11 januari 2023

Under de senaste åren har Slovenien verkligen blivit ett europeiskt mecka för fiskeentusiaster från hela världen. Det erbjuder så många olika fiskeäventyr på ett så litet område är en stor fördel, och att lägga till några otroliga sightseeing till din fiskesemester ger dig verkligen en fantastisk destination som du helt enkelt måste besöka!

Fiske i floden Soča

Semester för flugfiske

Flugfiske Turismen är utan tvekan den viktigaste delen av sötvattensfiskeindustrin. Mer än 20 000 turister från hela världen kommer för att fiska i Sloveniens floder. Majoriteten av sportfiskarna vill prova våra mest kända floder, Soča med sitt kristallklara vatten och den närliggande Idrijcasom slingrar sig fram längs de vackra gröna skogarna i de slovenska alperna.

Men den främsta anledningen till att besöka dessa två floder är faktiskt en inhemsk öringart som lever i dem, nämligen öringen. Marmoröring. Den finns bara i Slovenien och i vissa italienska floder som gränsar till Italien, vilket gör den till den mest eftertraktade fisken i slovenska vatten.

Flugfiske i Idrijca


Förutom att fiska bör du på din fritid även prova andra roliga aktiviteter som Sloveniens magnifika alpina region erbjuder, till exempel vandring, forsränning eller cykling.

Semester för karpfiske

När du nämner Slovenien för någon utländsk karpfiskare kommer de omedelbart att tänka på följande Bled-sjön. I denna magiska vattenyta finns några av de största karparna i Europa, om inte i hela världen. Karpfiskare från hela världen besöker Slovenien minst en gång under sin fiskekarriär och de blir så överväldigade av denna alpina pärla att de alltid återvänder.

Fiskar som väger över 30 kg fångas dagligen i Bled-sjön, och med kyrkan och sjön som bakgrund blir bilderna värdefulla minnen att sätta upp på väggen i ditt troférum.
Fiskesemester i Bled är ett perfekt sätt att tillbringa din semester i Slovenien.

Den majestätiska karpen

Semester i havsfiske

Under sommarmånaderna, när du besöker kuststäderna Koper, Portorož eller någon annan kuststad, får du se den vackra Adriatiska havet, känd för sin stora biologiska mångfald och sin täta population av fiskar i olika former och storlekar. Att tillbringa en trevlig eftermiddag eller kväll på båten och fiska efter saltvattensbor och se kusten från ett annat perspektiv låter verkligen som en bra plan för ett familjeäventyr.

Havsfiske

Fiske efter Huchen

Den här fisken kallas för flodens kung, och dess vilda rykte lockar mängder av sportfiskare som vill erövra dess undervattensrike. Under vintermånaderna, från oktober till februarikan du pröva lyckan genom att fånga ett av dessa förhistoriska flodmonster och se till att ditt namn kommer att skrivas in i de slovenska fiskeböckerna tillsammans med några andra som lyckats fånga en Huchen. Den här fisken är vanligast i floder i närheten av Ljubljana, t.ex. i floden Sava och Ljubljanica.

Huchen


När du besöker Slovenien på vintern har du möjlighet att åka till skidåkning, vandring eller längdskidåkning.

Om författaren
En passionerad ambassadör för Slovenien som älskar friluftsliv, kultur och resor. Hennes omedvetna nyfikenhet utrustar henne med alla möjliga trivialiteter och hon älskar att dela med sig av lokala legender och historier. Hon är alltid villig att göra det lilla extra för att göra din resa till Slovenien till en riktigt speciell resa.

Andra blogginlägg

Sommarsemester i Slovenien

Trots att Slovenien har en relativt liten landmassa har landet ett förvånansvärt varierat landskap som är moget att utforska...
7 min läsning
Läs mer på

Trekking i Nepal

Nepal är ett land som är känt för sin skönhet och geografiska mångfald. Landets kullar och berg täcker 83% av den totala ytan. Den ...
3 min läsa
Läs mer på

Semester i Slovenien 2024

Om du funderar på att resa till den soliga sidan av Alperna för en välförtjänt semester i Slovenien i , är du redan på väg att...
3 min läsa
Läs mer på
Urval av turer och sightseeingresor. Hitta det som passar dig bäst bland äventyrs-, familje-, lyx- eller skidsemestrar på platser som Ljubljana, Bledsjön och mycket mer.
© Copyright by Semester i Slovenien
Portföljbolag för Upptäckten av världen.